Musiikkia, musiikkia

Suuri intohimoni on musiikin kuuntelu. Olisin halukas kuuntelemaan niin uutta kuin vanhaa musiikkia vaikka aivan alati. Klassinen tai polaari -kaikki mitä korvat kuulee. Suoratoistopalvelimet ovat minulle satujen ihmeitä. Viime vuonna kuuntelin musiikkia Youtubesta, mutta Spotifystä kuuntelin 13 597 kappaletta (spotify kappale tosin on kappale jota on kuunneltu yli 30s).
       Pian täytän 36 vuotta ja tiedän iän jo karttuvan. Haluaisin jakaa musiikillisen kasvuni jokseenkin kuvaavasti. Jätin pois klassisen musiikin ja jazzin käytännöllisesti siitä syystä, että lista pysyisi yhtenäisenä ja siksi, että en halunnut ottaa mukaan vain yksittäisiä osia teoksista. Teokset taas ovat usein useamman tunnin pituisia. Olen valinnut musiikilliseksi tieksi kaiken kuuntelun. Todennäköisesti hiekan tiimalasissa valuttua hieman enemmän on jossakin kohtaa syytä tarkemmin valita mihin kuuntelukokemukseen aikaa käyttää.

Tässä linkki mun pään sisään viimeisen 36 vuoden ajalta. :D
https://open.spotify.com/user/1132915021/playlist/6k7CL5lCFBXs0VaWAm7F7D

1. Basket Case / Green Day; Sain levyn 11. vuotiaana Mustamäen torilta Virosta. Levy on ensimmäinen oma levy. Tuolloin minulla ei vielä ollut omaa CD-soitinta.
2. Back For Good / Take That; Kyseinen levy tarttui matkaan kun äitini oli hetken töissä Englannissa ja olimme isän ja siskoni kanssa vierailulla. Mukaan tarttuivat myös nappikset.
3. I'll Be There For You / Bon Jovi; Jep. Bon Jovista olen varmaankin puhunut jo aiemmin. Kyseisen artistin Cross Roads ja These Days levyt ovat ensimmäiset itse ostamani levyt. Ostin ne 5. luokan mehudiskoa varten, jotka sain järjestää kotonani.
4. Michael Jackson / Man In The Mirros; Jaakkosesta on monenlaista liikkeellä. Niin tai näin... HISTORY -kiertueen keikka 12v. isäni kanssa Helsingin Olympia stadionilla oli elämys. Muistan yhä miten sain istua isäni hartioilla ja ihmetellä musiikin voimaa.
5. Breath / The Prodigy; Ostin levyn ollessani 12v. Sitä kuunneltiin luokkakaverini Mattiaksen kanssa niin kovaa kuin oli mahdollista. Mattias onkin nykyisin YLE:n musiikkikriitikko klassisen musiikin puolella. :)
6. Under The Bridge / Red Hot Chili Peppers; Ylä-asteella jaoin vähän lehtiä, jotta vanhempani päästivät minut erään toisen luokkakaverini ja hänen äitinsä kanssa miltei "yksin" Alpeille Italiaan lautailemaan kahdesti. Vanhempanihan matkan maksoivat. Tämä biisi oli vähän kuin matkan tunnari.
7. Sultans Of The Swing / The Dire Staights; 9. luokka. Isäni oli töissä Turun seudun musiikkiopistolla. Minä pääsin rumpaliksi hänen pitämään bändiinsä. Sultans Of Swing oli opettelemamme kappale. Kitaristina oli Akseli Vanamo! Tällä oli kauaskantoisia vaikutuksia...
8. Society / Pennywise; TSMusaopiston bändi poiki ekan oman bändiviritelmän... Synkkä Akti sai alkunsa heti lukion alussa. Society oli eka soittama biisimme ennen omia kappaleitamme. Hauskaa kyllä oli.
9. Liberation / Hardcore Superstar; Janne Leimola, joka yli vuosikymmen myöhemmin houkutteli minut absolutistiksi, oli yksi parhaista frendeistäni. Hänen kanssaan oli maailma toinen tai vuodet valehtelee. Pääsimme katsomaan Hardcore Superstarin -keikan. Tämä biisi soi varmaankin mielessämme kun annoimme tunteillemme vallan, ja ne roihusi.
10. Better Drunk Than Part Of The Machine / No Shame; TVO-klubi. Se tuli ainakin tutuksi. Punkkia kuuntelimme siellä lähes joka viikko.
11. Peaches In Regalia / Frank Zappa; Vaikka olimme villejä kyti meissä myös taiteellisuutta. Bileissä, joita pidimme enemmän kuin tarpeeksi soi toki populaarimusiikin vaikeammatkin muodot ja kuunteluhaluni oli jo silloin pohjaton.
12. Right Here In My Arms / Him; Irina siskoni alkoi kuuntelemaan HIM:iä. Tämä alkoi pian viemään minut todenteolla kohti pyrkimyksiä bändielämäntapaan. Hyvä tai siis toki huono.
13. Kaikki nuoret tyypit / Tehosekoitin; Kaikki yhdistyi menevässä rokkenrollissa tuohon aikaan. Lukio kaverit ja bändiveikat. Tyttökaverit ja haaveet tulevasta.
14. Creep / Radiohead; Mökkireissujen loppuyö kun aurinko jo nousi. Kiitos teille ystävät noista muistoista ja tästäkin biisistä, jota yhdessä hoilasimme.
15. Rakkaus on pesti hulluuten / YUP; Oi, sinä palava sydän. Rakkaus on pesti hulluuteen. Kirjoitin kuin kirjoitinkin lukiosta M-arvosanat ja biletys jatkui.
16. Lucy In The Sky With Diamonds; Lukion jälkeen ajelehdin haaveillen musiikista. Menin myös laulutunneille, mutten vielä ollut valmis ammattiopintoihin. Minulla oli oma kämppä, joka oli viikonloppuisin aivan sekaisin, sillä olin saanut asunnon nuorten asuttaman omakotitalon yläkerrasta metsän reunalta.
17. Smels Like Teen Spirit / Nirvana; Musiikki alkoi ottaa lukion jälkeen synkempiä sävyjä myös kouluporukoissa ja porukka alkoi jakaantumaan.
18. Gardenia / Kyuss; Tämän muistan tuolta ajalta. Eka bändi, jossa lauloin oli merimieskitaristimme nimeämä The High Tides, joka varsin pitkälti kuulosti Kyuss ja Fu Manchu plagiolta. Tämä siis kauniisti sanoen. Demon teimme isäni studiolla...
19. Progenies Of The Great Apogalypse / Dimmu Borgir; Osasta porukasta tuli hevareita ja vaikutuksia haettiin myös rankasta musiikista. Punk oli se juttu.
20. Abandon / Backyard Babies; Koin eroahdistusta ja kotona oli myös vaikeaa. Eritoten sääli oli tehdä valinta oman elämän suunnasta. Sen suunta oli saatava uudelle kurssille.
21. All New Low / The Hellacopters; Tein valinnan eräissä kotibileissä, johon osallistui myös pari ihailemaani muusikkoa, että pyrin oppimaan parhaani mukaan. Pääsin kuin pääsinkin Konservatorioon, joka oli ehdottomasti uusi alku.
22. Take A Shot / Lovex; Otin rohkeasti mahdollisuudesta kiinni ja heittäidyin opiskelujen ja urheilun pariin. Parkour vei mennessään moneksi vuodeksi.
23. Viva La Vida / Coldplay; Parcour vei miehen alun mennessään ja voimalla. Vitsi mikä seikkailu.
25. On niin helppoo olla onnellinen / Olavi Uusivirta; Hetken oli niin helppoa olla "omassa" porukassa ja saada tehdä siten kuin toivoikin.
26. Being Alive / Alfie Boe; Sain ensi kosketuksen myöhemmin hyvin läheiseksi muodostuneeseen taidelauluun. No, Olinhan ollut musiikkiluokilla, joten tiesin kyllä mistä on kysymys. Sain konservatoriossa laulaa italialaista oopperaa ja saksalaista liediä. Myös englantilainen musikaali tuli tutuksi! Nykypäivänä olen jo kohta 500 eri oopperan haasteen edessä, sillä nyt niitä on reilu 350;)
27. Juuret / Antti Tuisku; Punkin ja Heavyn jälkeen merkittävää oli, että yhä pehmeämmät sävyt ja kuvat kiinnosti aina vain enemmän. Enää ei ollut rajaa sillä mitä halusi kuunnella.
28. End Of The Line / Negative; Muistan muun ohella myös sinä kokemuksena ajalta, kun muutin Tampereelle.
29. Let Your Soul Be Your Pilot / Sting; Sting ohjasi jälleen uudestaan musiikin pariin. Tämä kappale soi monta kertaa korvanapeissani. Valtava kiitos opettajilleni Tamkissa. Sellaista ryhmää ammattilaisia ei osaa edes kuvitella.
29. Jos en sua saa / Kristian Meurman; Paluu Tampereelle oli valtava voitto tuossa tilanteessa. Kiitos myös kavereille. Tuohon aikaan tämä kappale merkitsi mahdollisuutta tehdä jotakin sellaista, mitä kyseisen kappaleen laulaja oli tehnyt miltei vastaavassa tilanteessa.
30. Brave / Josh Groban; Päätös on tehtävä tilanteessa kuin tilanteessa. Joskus on kestettävä vaikeita asioita, mutta eteenpäin on kuljettava.
31. In The Wee Small Hours / Frank Sinatra; Aina on mahdollisuus löytää jotain uutta. En ollut nuorena lukenut montaakaan kirjaa. Nyt mulla on hyllyssä 250. Olkoon kuitenkin edelleen salaisuus kuinka monta niistä olen todella lukenut.
32. To Build A Home / The Cinematic Orchestra; Hiljaisuus rauhoittaa ja antaa aikaa ajatuksille ja on ennen kokematon voimavara. Jokseenkin sarkastinen sellainen...
33. Things Will Go My Way / The Calling; Luottamus tulevaan on olemassa ja toivon asioita tapahtuvan suunnitelmallisesti. I'm over goodbye...
34. Scream / W.A.S.P.; Ranskalainen exäni seurusteli ennen minua kyseisen jenkkibändin kitaristin kanssa, joka toki muokkasi käsityksiä esim. Bilboardista ja brittien Chartseista...
35. Don't Let The Sun Go Down On Me / George Michael; Musiikki on yhtä suuri osa minua kuin se oli 11v. Tunne siitä, miten tuo paljon puhuttu "10 000 h" ;) auttaa saamaan vielä aikuisenakin yhtä voimakkaan elämyksen kuin lapsena, on totisinta totta!
36. Every Man Should Know / Harry Connick JR; Jotakin on syytä jättää haaveeksi, jotta unelmille on tilaa myös tulevaisuudessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retki lintupuistoon